fbpx Skip to main content

Чи часто ви намагаєтесь дивитись безкоштовно з мережі телебачення або кіно, використовуючи піратський сайт? Якщо так, то вже розпочинайте пошуки легальних альтернативних джерел. Лише за останні кілька місяців в Україні було закрито більше 100 злочинних сайтів та ОТТ-провайдерів.

Чому ваші улюблені та безкоштовні сервіси закривають? Тому що вони ведуть не ліцензовану, злочинну діяльність. Тобто, не мають жодних фінансових зобов’язань перед творцями контенту за їх старання, вміння, витрачений час і, відповідно, не винагороджують їх за це. 

Сучасний відеоконтент – це продукт діяльності широкого кола осіб, він коштує дорого і захищається інтелектуальним правом. Його можна без проблем легально транслювати, проте, за умов укладення договорів з правовласниками. 

“Чисте небо” на сторожі закону

Саме завдяки активній позиції останніх, в Україні сформувалася Ініціатива “Чисте небо”, покликана контролювати дотримання іншими своїх прав на трансляцію контенту. До Ініціативи увійшли представники найбільших медіагруп нашої країни: «1+1 Медіа», StarLightMedia, «Медіа Група Україна», Inter Media Group. Ці компанії репрезентують найпопулярніші канали в державі.

Потужна команда однодумців, використовуючи високоефективні технології, відстежує онлайн-піратів та блокує або і зовсім зупиняє їх роботу. В результаті їх співпраці з правоохоронцями, було закрито наступні злочинні сервіси:

  • у Дніпропетровській області: kinogo.co.ua, uafilm.top, ukrfilm.top, kino-hd.top;
  • у м. Києві: kinogo2019.com, kinobudka.net, onlineseriali.net та lostkino.net;
  • на Сумщині та Рівненщині: kinot.me, krutor.org , kinogo-onlaine.net, rumedia.ws, gogafilm.me, kinogo-onlaine.net, hd-mix.org.

Окрім цього, на Вінниччині виявлено та зупинено роботу провайдера, який незаконно надавав населенню послуги онлайн телебачення за технологією IPTV. Абонентам також були запропоновані для перегляду заборонені в Україні російські канали. 

У Львівській області було викрито злочинну групу у складі 3 осіб, які здійснювали ретрансляцію 700 каналів без відповідної ліцензії. Клієнтів порушники знаходили на тематичних форумах та сайтах. Послугу надавали у вигляді щомісячної абонентської плати за технологією IPTV.

Усім вказаним зловмисникам оголошено підозру у вчиненні злочину, за фактами порушень ведуться слідства. Зазначимо, що найвищою мірою покарання при таких злодіяннях є позбавлення волі до 6 років. 

Ми перерахували далеко не всіх онлайн-піратів, яких було знайдено, завдяки діяльності “Чистого неба”. Багато з них пристали на пропозицію ініціативної групи і перевели свою діяльність у правове поле, підписали необхідні договори та отримали ліцензії.

Кіберполіція лише розпочала свою атаку на піратські сервіси, тому найближчим часом до оголошеного списку, швидше за все, буде додано ще більше крадіїв контенту. Не дивуйтесь, якщо серед них опиняться і ваші постачальники. Для того, аби не захопити вас зненацька, ми підготували інформацію як розпізнати піратський сайт: 7 ключових способів.

Співпраця із злочинцями – це співучасть у злочині!

У кожного свій погляд на ситуацію і своя межа чесності, та потрібно розуміти, що співпраця із злочинцями – це співучасть у злочині! Нелегальний сервіс у будь-який, зазвичай несподіваний, момент може припинити свою діяльність і ви втратите не лише послугу, на яку розраховуєте, але й свої кошти. Бо ніхто їх вам не поверне.

Ви, звісно ж, можете дивитись телебачення онлайн безкоштовно, проте, повірте, та незначна сума абонентської плати, яку вам пропонують ліцензовані компанії – це найменше, що ви можете зробити для власного спокою та безпеки. Будьте пильні!