fbpx Skip to main content

Історична правда важлива складова побудови держави. Знання історії може вберегти від помилок сучасності. Тим паче, коли історія неодноразово переписувалася, спалювалася  і просто втрачалася. У зв’язку з неймовірною актуальнісю питання, різні телеканали знімають власні історичні програми. Серед них є вузькоспеціалізовані, а є й загальні. Пропонуємо вам ознайомитися з найцікавішими проектами українського телебачення.

Найцікавіші історичні програми

 

1. “Історична правда” з Вахтангом Кіпіані

Проект, який виходить на телеканалі Еспресо. Відомий журналіст та ведучий Вахтанг Кіпіані щоразу розкриває нову маловідому правду про історичні події. У своєму проекті він спирається на достовірні джерела, архівні документи, спілкується з фахівцями. Програма виходить у форматі документального фільму.

2. “Машина часу”

Історична освітньо-пізнавальна програма, виробництва 5 каналу. У проекті розкриваються таємниці минулого для того, щоб ми могли краще розуміти сьогодення і майбутнє. Тут ведуться розповіді про епохальних постатей, які формували історію, демонструються унікальні архівні документи, а також ведуться ексклюзивні журналістські розслідування

3. “Нація героїв”

Проект 24 каналу, який розкриває малознані факти про українських героїв минулого. Від давньокиївських князів ведеться історія наших видатних людей. Метою програми є розповідь про тих звитяжців, які в різні часи стояли за волю України та її незалежність і про яких ми майже нічого не знаємо. 

4. “Пишемо історію”

Телеканал UATV пропонує усім разом долучитися до відтворення реальної історії України. Адже досить часто ми зустрічаємо суперечливі і складні історичні процеси, які необхідно професійно пояснити та обґрунтувати. Тому до програми залучені вчені, науковці, свідки подій а також відповідні архівні джерела. Тільки комплексна робота може гарантувати максимальну об’єктивність. 

5. “Секретний фронт”

Програма, яку готують журналісти телеканалу ICTV. Вона є досить оригінальною у своєму жанрі, оскільки розповідає про забуті, засекречені або маловідомі події, факти і технології, якими українці можуть або могли б пишатися. Невідомі досі сторінки нашої історії постають у світлі сьогодення у цікавому та незвичному ракурсі. 

Представлені програми задовольнять вашу потребу у пізнанні історії України, адже всі вони абсолютно різнонаправлені та доповнюють одна одну. Завдяки комбінуванню матеріалів з цих проектів, можна скласти для себе розуміння історії, максимально наближене до реальності. 

Усі ці програми транслюються на каналах Mediacast TV, тому вам достатньо лише зареєструватись, щоб уже сьогодні долучитись до захопливих історичних досліджень.