fbpx Skip to main content

Нові українські мультфільми вже звичне явище для нашого глядача. Останніми роками, завдяки сприянню держави, знімалося багато цікавих проектів. Деякі з них демонструвалися не лише в українських кінотеатрах, але й пропонувалися для перегляду закордонній публіці. 

Варто зауважити, що з кожним новим проектом зростає майстерність усіх учасників процесу виробництва мультфільму. Це досить позитивно відображається на мульткартинах в цілому. Вашим діткам обов’язково сподобаються представлені проекти. Головні персонажі не лише цікаві та оригінальні, але й розмовляють українською мовою. Погодьтесь, це дуже важливо. Таким чином користь від перегляду буде значно вищою, бо малята будуть засвоювати колоритні українські вирази, прислів’я та приказки, розумітимуть та вбиратимуть у себе живу мову. 

Найцікавіші нові українські мультфільми:

1. Пригоди Котигорошка та його друзів (2013)

нові українські мультфільмиІсторія, що продовжує відому українську казку. В новій подачі Котигорошко та його вірні друзі Крутивус, Вернидуб та Вернигора у супроводі балакучого Одуда, який виступає оповідачем, мандрують у пошуках пригод. Головні герої наділені суперсилами, тому можуть здолати будь-які перешкоди. Вони допомагають тим потребуючим, яких зустрічають на своєму шляху. 

Мультфільм знято за підтримки Державної агенції України з питань кіно на студії ”Укранімафільм”. Прем’єра відбулась 24 серпня 2014 року. Наразі є чотири серії: “Солом’яний бичок”, “Лісовик”, “Наречена для Котигорошка” та “Помста чорта хмирі”. 

2. Хто боїться дядечка Бабая? (2014)

нові українські мультфільмиМультфільм має відсилання до українського фольклору і розповідає про боротьбу дівчинки Світланки із силами зла. Історія хоч і зветься трохи моторошно, але насправді не є страшною чи химерною. Автори намагалися зробити її якомога більш повчальною та пригодницькою. Власне, їм це і вдалося. 

Виробництвом мультфільму займалась “Укранімафільм” за підтримки Державної агенції України з питань кіно. Окрім повнометражного мультика, згодом було знято серіал за таким же сюжетом. Варто зазначити, що до озвучення було залучено відомих українських акторів: Ірма Вітовська, Остап Ступка, Володимир Мойсеєнко, Володимир Данилець.

 

3. Микита Кожум’яка (2016)

нові українські мультфільмиВсім відомим є герой легенд та казок Кирило Кожум’яка, тому його молодший син Микита просто марить хоч якимось подвигом, хоч незначним. Так він прагне пригод, що фактично сам їх на свою голову і накликає. На щастя, йому на допомогу стають вірні помічники – кажан Енді та дівчинка-мавка Роккі. 

Виробництвом проекту займалась українська студія Panama Grand Prix за фінансового сприяння Держкіно. Мультфільм знімався англійською мовою та за англомовним сценарієм, щоб максимально наблизити його до світових стандартів сучасної анімації. До українського дубляжу було залучено багато українських акторів та відомих людей. Зокрема, в титрах помічені: Віктор Андрієнко, Василь Вірастюк, Сергій Сивохо, Руслана Писанка.

4. Козаки (2016)

козакиСлаветний мультфільм отримав нове дихання, його перемалювали та додали нові сюжети. Зокрема, вийшло два тематичних випуски: “Козаки. Футбол” та “Козаки. Навколо світу”. Приємна картинка та кумедні історії піднімуть настрій та розважать дитячу і дорослу аудиторію.

Цей серіал є продовженням попередніх історій та виготовлявся на студії “Укранімафільм”. Головні персонажі – Око, Грай, Тур – потрапляють до різних країн, де з ними трапляються цікаві пригоди. Мультфільм традиційно без мови, проте з виразними емоціями та чудовим музичним супроводом.

5. Викрадена принцеса (2018)

викрадена принцесаРомантична історія про доньку Київського Князя Людмилу та не дуже успішного вуличного артиста Руслана. Злий чарівник Чорномор викрадає принцесу і хлопець вирушає її рятувати. Казковий світ і безліч небезпечних пригод чекають на героїв. Мультфільм виготовлено у американському стилі, він демонструвався у багатьох іноземних країнах.

Стрічка знімалася на українській студії Animagrad за фінансового сприяння Держкіно. Оскільки одразу планувався іноземний прокат, то озвучення було зроблено англійською мовою. В українському дубляжі засвітилися популярні знаменитості: Олексій Завгородній та Надя Дорофєєва (дует “Врємя і стєкло”), Сергій Притула, Юрій Горбунов, Фагот, Монатік, Олександр Усик, Василь Вірастюк, Маша Єфросиніна та інші.

Всі перелічені нові українські мультфільми транслюються на улюблених каналах Mediacast TV: Новий канал, Інтер, ICTV, СТБ, Піксель, Малятко тощо.  Тож, реєструйтесь, щоб ОТРИМАТИ 7 ДНІВ БЕЗКОШТОВНОГО ДОСТУПУ до найкращого українського телебачення. Адже, крім анімації, українські телеканали пропонують чимало серіалів та різнопланових програм.