fbpx Skip to main content

Багато суперечок точиться з приводу того, чи варто дивитися за кордоном українське телебачення. Аргументи дуже різні і часто діаметрально протилежні. Ми хочемо запропонувати найбільш реалістичну позицію.

Ви переїхали за кордон. Можливо, на навчання, на роботу, для ведення бізнесу чи щоб роздивитися і в перспективі, залишитися в обраній країні назавжди. Першу пору у вас активно відбувається процес асиміляції: ви в захваті від нової культури, суспільного ладу, мови тощо. Проте, з часом, приходить спочатку кволе, а потім все більш чітке усвідомлення браку чогось дуже близького. Чогось такого, наче й не значного, але вельми важливого: рідної мови, знайомої з дитинства пісні, людей свого штибу.  

В пригоді, звісно, стає діаспора та її розгалуження, які є в майже всіх великих містах світу. Можна зустрічатися зі співвітчизниками раз чи двічі на місяць, можливо й частіше. Проте, щодня ви залишаєтесь наодинці зі своєю етнічною належністю. Адже, не має можливості задовольнити прагнення до спілкування в колі українців.

Українське телебачення та його цінність

 

Ось тут і важливо мати під рукою українське телебачення. Ви приходите додому і вмикаєте пультом Україну. Різноманіття телеканалів дає можливість обрати той контент, який вам до вподоби. Не хочете слухати новини – будь ласка! Вмикайте собі розважальний чи музичний канал. Не воно? Нічого страшного – є ще пізнавальні, спортивні, дитячі канали. 

Відчуття рідного краю буде супроводжувати вас усюди. Це дуже важливе, базове відчуття, яке заспокоює та дарує внутрішній комфорт. Можна змінити країну проживання, але неможливо змінити українську душу. І не потрібно! Ви маєте можливість залишатися собою, у своєму мовному та національному середовищі.

Телебачення – це місток до дому, до краю предків і вікової історії. Безліч культурних та історичних передач допоможуть вам тримати цей невидимий зв’язок на відстані. Ви отримаєте багато цікавої інформації про історичні події, культурні традиції та суспільні явища в житті України. 

Ваші діти, переглядаючи мультики та передачі українською, навчаться правильної вимови. Постійне сприйняття живої простої мови дозволить добре її розуміти та сформує відчуття стилістики та граматики. Вони засвоять культуру та звичаї рідного народу, знатимуть з якого роду походять і де їх історична земля. 

Тому, живучи в інших країнах, вмикайте українське телебачення. Воно допоможе тримати емоційний та культурний контакт з Батьківщиною. Можливо, навіть стане вам розрадою та втіхою у моменти меланхолійної ностальгії.