fbpx Skip to main content

Інша країна відрізняється, в першу чергу, мовою спілкування. Ви можете спочатку не помітити якихось різких відмінностей у зовнішньому світі, проте, точно почуєте довкола себе іншу мову. Це нормально. Проте, щодня спілкуючись мовою країни перебування, з часом забувається рідна. І постає логічне питання: як не забути мову, проживаючи за кордоном?

Найдієвіші поради як не забути мову, коли перебуваєте за кордоном

Вивчення і відповідно закріплення будь-якої мови має чотири складові: слухання, говоріння, читання, письмо. Відповідно, щоб залишити досконале володіння рідною мовою, варто постійно тренувати всі ці сторони. 

Найкраще, звісно ж, мати щоденну практику. Добре, якщо у вашому оточені є люди, з якими ви без проблем можете щодня спілкуватися українською. Таким чином, принаймні, збережуться навички побутового спілкування та відповідний словник. 

Можна відвідувати зустрічі та події, організовані діаспорою. Тут можуть бути різні варіанти взаємодії від зустрічей для спілкування до спільного проведення фестивалів чи певних заходів. Такий варіант не лише допоможе поновити знання рідної мови, але й значно розширить коло спілкування і надасть певну пихологічну підтримку.

Для збереження писемного мовлення варто вести щоденник – паперовий чи веб. Можливо вам навіть сподобається ідея про створення власної інформаційної сторінки у одній із соціальних мереж, щоб можна було і ділитись враженнями, і підтримувати своє знання граматики.

Добре, якщо ви маєте можливість читати українською. Це може бути художня література, періодика, матеріали в мережі. Будь що з того, що вам дійсно цікаво. Це допоможе зберегти зорове сприйняття мови. 

Чудовим помічником для збереження мови стане українське телебачення. Завдяки перегляду телепередач ви щодня можете без жодних перешкод чути мову, поновлювати свій словник. Окрім цього, телебачення надасть усю інформацію про Україну, яка вас може цікавити – новини, культурні, історичні, політичні програми. Відомо, що найкращий спосіб практикувати мову – дивитись доступний для розуміння контент, тому тут в нагоді стануть серіали, фільми та мультфільми українською мовою, які транслюють канали. Якщо вам більше до вподоби серйозніший зміст, то можна підібрати ті передачі, які відповідатимуть конкретно вашим інтересам. Зокрема, телебачення Mediacast пропонує своїм користувачам широкий спектр різножанрових телеканалів. Тому, кожен може обрати саме те, що йому до душі. 

Багато людей можуть опинитися в аналогічній ситуації, але як у ній себе будуть поводити залежить від кожного особисто. Тому, вам обирати як не забути мову, переїхавши до іншої країни та який саме спосіб збереження обрати. Нам здається, що задля досягнення максимального ефекту, найкраще їх усі комбінувати. Ми можемо допомогти вам у цьому, підключивши українське телебачення за кордоном. Звертайтесь!