fbpx Skip to main content

З кожним роком з’являється все більше хороших українських мультфільмів. Декотрі з них зроблені за правилами світової мультиплікації, а інші – відображають класичну українську школу. Всі вони гарно оформлені та розповідають добру повчальну історію.  Найкращі українські мультики можна дивитись не лише в кінотеатрах у дні показу, але і на наших телеканалах, адже їх часто транслюють у вихідні та святкові дні. 

Найкращі українські мультики останніх років

чарівний горох“Чарівний горох” (2008) мультфільм, який розповідає передісторію до Казки про Котигорошка. Дівчинку Оленку викрадає злий змій для того, щоб вона поралася у нього по господарству. У змія ріс чарівний горох, який надавав неймовірну силу кожному, хто його з’їсть. От Оленка й викрала один біб гороху і передала своїм рідним, аби могли її врятувати. Що було далі – дивіться у мультику.

 

пригоди котигорошка“Пригоди Котигорошка та його друзів” (2014) продовження мультфільму “Чарівний горох” у якому розповідається про пригоди Котигорошка та його друзів Вернидуба, Вернигори та Крутивуса. Врятувавши Оленку, вони подалися по світу допомагати тим, хто цього потребував. Поки було випущено 4 серії, хоча планувалося 30. Сподіваємося, що решту серій теж буде відзнято, бо мультик вийшов дуже колоритним та яскравим. 

 

бабай“Бабай”(2014) перший повнометражний український мультфільм. Події перегукуються з різними фольклорними традиціями та віруваннями, проте виконані дуже атмосферно. Історія розпочинається з того, що Бабай зі своїми жахами викрадає бабу з дідом, у яких курка не знесла золотого яйця, а лише просте. Їх онучка вирушає на пошуки Бабая, щоб звільнити бабусю й дідуся. На неї чекає безліч пригод та несподіванок. Спойлер: аж дуже страшно не буде і все закінчиться добре.

 

микита кожум'яка“Микита Кожум’яка” (2016) чудовий казковий мультфільм про хлопчика Микиту, який прагне здійснити хоч невеличкий подвиг, адже його тато славетний Кирило Кожум’яка, який не одного дракона вбив і неодноразово всіх рятував. Саме з цього хлопчачого прагнення до визнання і розпочинається найдивовижніша в його житті пригода. 

 

козаки“Козаки” (2016, 2018) Перезапуск популярного мультфільму отримав дуже схвальні відгуки і фактично одразу полюбився аудиторії. У нових пригодах козаки грають у футбол та подорожують довкола світу. Як зазвичай персонажі не розмовляють, проте музичне оформлення та виразні рухи не потребують озвучення. 

 

викрадена принцеса“Викрадена Принцеса” (2018) один з найбільш відомих у світі українських мультфільмів. Історія про звичайного вуличного музиканта Русла, який випадково знайомиться донькою Київського Князя людмилою. Ця зустріч повністю змінює життя парубка, адже принцесу викрадають і він вирушає на її пошуки. 

 

Тож, є багато цікавих проектів, на яких можна зупинити свою увагу – повнометражні, серіали, короткометражні. Вибирати вам. Найкращі українські мультики також можна подивитися на телеканалах Mediacast TV. Окрім цього, маємо ще гарну добірку українських серіалів, які також транслюються на наших каналах. Приємного перегляду!