fbpx Skip to main content

Перебуваючи за кордоном, так само хочеться дивитись телебачення українською мовою. Звісно, кожен має свої улюблені передачі та канали українського телебачення і хоче, щоб саме вони входили у пакет послуг. Обираючи мовника, важливо розуміти, що не всі провайдери працюють чесно, багато з них обходять законодавче поле і транслюють за кордон абсолютно усі канали, які є в Україні. 

“Що ж у цьому поганого? – подумаєте ви. Власне, у такому випадку відбувається порушення законодавства. Адже, не всі телеканали можуть бути ретрансльованими за кордон. У першу чергу це стосується загальнонаціональних та найбільш топових проектів.

На щастя, рейтинги телевізійної аудиторії, які регулярно оприлюднює Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення, демонструють широкий спектр глядацьких симпатій у різних сферах мовлення.

Які ТОП канали українського телебачення можна транслювати за кордон?

У загальному рейтингу каналів чільне місце посідають і пропоновані для закордонного показу ICTV, СТБ та Новий канал. Вони є улюбленцями в усіх українців.

Серед ТОП 7 інформаційних проектів є чимало таких, які ви можете без проблем дивитися з інших країн. Зокрема, Прямий, 24 канал, Еспресо, 5 канал. Новинні служби та аналітичні передачі перелічених каналів нададуть максимально повну картину подій, що відбуваються в Україні.

Гарно провести час у колі сім’ї чи друзів допоможуть телеканали СТБ, Новий канал, НЛО 1, НЛО 2, ОЦЕ. Усі вони входять до списку дозволених для показу за кордон. В їх ефірі великий вибір реаліті шоу, художніх фільмів, розважальних програм.

Потішити малечу хорошими українськомовними мультиками, перебуваючи поза межами країни, теж можна без жодних перешкод. Популярні канали Малятко TV, Niki Kids, Niki Junior, які входять в десятку лідерів у цьому сегменті, будуть вам чудовими помічниками.

Для підняття настрою, проведення свята чи просто приємного дня, ви зможете скористатись музичними каналами. Більшість глядацьких улюбленців, таких як М1, Music Box, M2, EU Music, O-TV є дозволеними для показу за кордон.

Спортивні вболівальники також не розчаруються, адже ви маєте можливість переглядати поза межами України чудові спортивні канали, які входять до ТОП 5 тематичного рейтингу. А саме: XSport, MostVideo. В телепрограмі цих проектів тематичні новини, передачі, огляди, трансляції.

По суті, досить багато топових каналів все ж входять до переліку дозволених для показу за кордон. Тематично це абсолютно різножанрові проекти, які можуть задовольнити потреби найвибагливіших глядачів. Тож, не потрібно шукати сир у мишоловці, якщо він лежить поруч на гарному блюдечку. Обирайте ліцензованого провайдера, який забезпечить вас гарантіями та якісним контентом.

За якими саме критеріями обрати ліцензованого провайдера читайте у нашій статті.