fbpx Skip to main content

Перебуваючи в іншій країні, хочеться зберегти відчуття дому і хоч трохи наблизитись до звичного середовища. Найчастіше виникає бажання поринути у мовний та інформаційно-культурний світ власної країни. Саме тому, рано чи пізно, у багатьох виникає питання: як дивитися українське телебачення за кордоном? І це природно, адже телебачення є транслятором не лише новин, але й культурних, освітніх, пізнавальних, дитячих, історичних, спортивних, розважальних програм. 

Українське телебачення за кордоном можна дивитися в кількох варіантах:

  1. З сайтів телеканалів. 

Більшість рейтингових телеканалів мають сайти, звідки можна вмикати пряму трансляцію їх ефіру. Цей варіант не дуже зручний, оскільки не всі канали мають закордонний варіант. Крім того, певний дискомфорт викликає постійне відкривання сайту того чи іншого телеканалу, відсутність можливості автоматично перемикати канали. Та й, власне, дивитись телевізор на комп’ютері чи в браузері телевізора не дуже зручно. Крім того, для перегляду доступна обмежена кількість приладів.

  1. Супутникове мовлення.

Багато українських телеканалів ведуть мовлення і з супутників. Для цього потрібно налаштувати своє супутникове телебачення на прийом сигналів від тих супутників, через які транслюються ті чи інші українські телеканали. Такий спосіб доступний у тому випадку, якщо ви вже маєте у себе підключене супутникове телебачення і якщо вам вдасться спіймати сигнал супутника. Оскільки супутники знаходяться над Україною, то чим далі від них, тим гіршим буде сигнал.

  1. Користуючись послугами ОТТ-провайдерів.

Зі зростанням кількості українців, які залишають межі країни, зростає і кількість спеціальних сервісів, які транслюють українське телебачення за кордон. Зазвичай, в пакетах послуг вам доступні перегляди на різних пристроях:

  • телевізор – завдяки спеціальним додаткам і платформам є змога підключити інтернет телебачення до будь-якого телевізора; 
  • комп’ютер – можна дивитися телебачення просто із сайту провайдера; 
  • телефон – встановивши відповідний додаток, ви отримаєте можливість брати з собою улюблені телеканали у будь-яку поїздку;
  • планшет – додавши до операційної системи належне забезпечення, матимете змогу переглядати українське телебачення там, де вам зручно.

Присутність телебачення на вказаних пристроях значно поліпшує процес користування послугою. Окрім цього, вам запропонують архів запису ефіру, можливість перегляду із зміщенням у часі та інші приємні бонуси. Така послуга буде коштувати певну суму, проте, якщо ви оберете ліцензованого провайдера, то зможете максимально насолодитись якістю і отримаєте хороший супровід від постачальника. 

Дослідивши пропозиції, можна обрати саме той варіант, який буде вам найбільше імпонувати. Щоб вибір вас потішив, ознайомтесь з критеріями обрання українського телебачення за кордоном.