fbpx Skip to main content

Знаходячись за кордоном, у кожного етнічного українця виникає потреба дивитися різнопланове українське телебачення. Мова йде не лише про інформаційні чи розважальні програми, але й про спортивні телеканали. 

У сучасній медійній реальності, на жаль, відсутня можливість ретранслювати абсолютно всі спортивні канали за кордон. Це пов’язано з особливостями ліцензуваня. Тому, саме спортивна тема, яка актуальна широкому колу глядачів, потребує детального пояснення.

Чи можна за кордоном увімкнути будь-які спортивні телеканали, що транслюються в Україні?

Ні, не можна. Є певні канали, ретрансляція яких за кордон заборонена. Зокрема, до них відносяться улюблені багатьма Футбол 1 і Футбол 2. Суть проблеми полягає у тому, що ці телепроекти мають виключні права на трансляцію ряду міжнародних подій (Ліга чемпіонів, Ліга Європи УЄФА тощо) лише в Україні. Тобто, якщо ці змагання будуть демонструватися за кордон, це розцінюватиметься як пряме порушення ліцензійних умов співробітництва. Відповідно, телеканали можна дивитися виключно з території України.

У тому випадку, коли ви знайшли провайдера, який у своєму пакеті послуг пропонує вказані спортивні телеканали за кордоном, маєте розуміти, що це крадії контенту. Вони працюють без документального супроводу, тому не зважають на жодні ризики. Разом з тим, скористатися послугами такого надавача ви зможете не надовго. В Україні, як і за кордоном, активно ведеться робота щодо виявлення та усунення з ринку піратських провайдерів.

Приємна новина в тому, що спортивні телеканали, дозволені для показу за кордон, теж є. І головне, що ви можете бути впевнені у легальності компанії, яка їх пропонує. Адже ліцензований постачальник послуг – це надійний сервіс і якісне наповнення контентом.

До дозволених для показу за кордон спортивних каналів відносяться:

XSport – спортивний телеканал, що розпочав своє мовлення у 2012 році. В ефірі є спортивні новини, трансляції спортивних подій України та світу, художні фільми на спортивну тематику, передачі про спорт.

MostVideo.TV – телеканал спортивної тематики, функціонує з 2016 року. До уваги глядачів представлені новини зі світу спорту, передачі, фільми, прямі влючення, покази спортивних подій.

Трофей – канал про активний відпочинок та здоровий спосіб життя. Програма передач складається із цікавих інформаційних проектів, покликаних прищеплювати любов до спорту та довкілля.

Тож, можна обрати для себе саме той, телеканал, який максимально повно задовольняє ваші спортивні уподобання. Ще краще їх комбінувати, адже кожен з них пропонує певні унікальні проекти.

Не варто забувати і про хороші спортивні програми на інформаційних телеканалах (“Футбольний формат” на Еспресо, “Спорт навиворіт” на 24 Каналі, “Факти.Спорт” на ICTV тощо). Там же часто відбуваються і трансляції значимих подій у світі спорту.

Якщо ви прагнете бути в курсі всіх українських спортивних подій та дивитися міжнародні рідною мовою, це цілком можливо та доступно в обсязі пропонованих легальних телеканалів. Переглядаючи ліцензовані спортивні телеканали за кордоном, можете бути певні у надійності сервісу та якості наданих послуг.

Про те, чому важливо користуватися послугами саме ліцензованого постачальника, читайте у нашій статті.